nieuwsverzamelaar

Franse staatssecretaris Marlène Schiappa out zich als “sapioseksueel”. Maar wat betekent dat precies?

Nieuwsblad Tuin - 16 augustus, 2019 - 15:30

De Franse staatssecretaris Marlène Schiappa is “sapioseksueel”, zo heeft ze onlangs zelf gezegd in een interview. Kort uitgelegd: ze voelt zich aangetrokken tot intelligentie, wijsheid. Maar wat houdt sapioseksualtieit precies in? En zijn er veel ‘sapioseksuelen’ onder ons? Seksuologe Rika Ponnet legt uit.

Roze wolk na geboorte van een baby? “Dat idee moet dringend de vuilnisbak in. Het strookt op geen enkele manier met de realiteit”

Nieuwsblad Tuin - 14 augustus, 2019 - 03:34

Prikkelbaar, nerveus, verdrietig, of zelfs angstig. Maar liefst driekwart van de pas bevallen mama’s in ons land krijgt kort na de bevalling last van de babyblues. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van de Liberale Mutualiteiten. Geen roze wolk dus, maar ‘huildagen’, zoals Kind&Gezin ze noemt. En dat vaak al in de eerste week.

Deelneemster ‘Temptation’ toont trots gelifte billen: “Zo wordt het voor jongeren de normaalste zaak van de wereld”

Nieuwsblad Tuin - 13 augustus, 2019 - 15:33

Van ‘Love island’ en ‘Ex on the beach’ tot ‘Temptation island’: naast plotse bekendheid verzamelden de meeste deelnemers in geen tijd ook duizenden volgers op sociale media. En die faam brengt heel wat reclamedeals met zich mee. ‘Temptation’-deelneemster Milou toonde onlangs trots haar gelifte billen, ex-verleidster Pommeline organiseerde zelfs een livestreamsessie voor dezelfde ingreep. “Het is geen geheim dat sociale media het zelfbeeld van jonge mensen beïnvloeden”, waarschuwen specialisten.

“Brood mag, maar pas op met alcohol”: tips voor een plattere buik

Nieuwsblad Tuin - 13 augustus, 2019 - 13:31

Genoten van cocktails en lekker eten tijdens de zomermaanden, maar hebben kilootjes zich opgestapeld rond je buik? Geen paniek. Er bestaan manieren om er weer vanaf te geraken. Diëtiste Lotte Lemoine geeft haar tips.

Drie vierde van kersverse mama’s heeft last van babyblues

Nieuwsblad Tuin - 13 augustus, 2019 - 11:06

Drie vierde van de vrouwen die net zijn bevallen, heeft last van babyblues, een fenomeen waarbij een vrouw last krijgt van prikkelbaarheid, spontane huilbuien, nervositeit of angst kort na de bevalling als reactie op de hormonale en familiale veranderingen. Dit blijkt uit een recente peiling van de Liberale Mutualiteit bij 1.334 Belgische vrouwen met kinderen jonger dan één jaar.

Vaccin op komst tegen chlamydia

Nieuwsblad Tuin - 13 augustus, 2019 - 10:46

Er is een vaccin in de maak dat moet beschermen tegen de veelvoorkomende seksuele overdraagbare aandoening chlamydia. Dat schrijft wetenschappelijk tijdschrift The Lancet, op basis van een recente studie.

“Panseksuelen worden verliefd op een persoonlijkheid, niet op een geslacht”

Nieuwsblad Tuin - 12 augustus, 2019 - 19:13

Het huwelijk van zangeres Miley Cyrus en Liam Hemsworth is na acht maanden alweer voorbij en dat verdriet verwerkt de Amerikaanse in de armen van realityster Kaitlynn Carter. Niet dat Cyrus biseksueel is want de zangeres omschrijft zichzelf als panseksueel. “Cyrus wordt verliefd op een persoonlijkheid, een karakter en niet op iemand zijn geslacht”, klinkt het.

Meer ‘extreem vroege vogels’ dan tot nu gedacht

Nieuwsblad Tuin - 12 augustus, 2019 - 02:00

Het aantal mensen met ASPS – het ‘vervroegde-slaapfasesyndroom’ – is groter dan tot nog toe werd aangenomen. Velen van hen blijken ook een genetisch kenmerk te delen.

35 keer per seconde checken we of aankoop wel gezond is: al 250.000 Belgen gebruiken gezondheidsapp Yuka

Nieuwsblad Tuin - 12 augustus, 2019 - 02:00

Al ruim een kwart miljoen landgenoten laat zich bij zijn aankopen in de supermarkt bijstaan door Yuka. Met die app hoef je enkel de streepjescode op de verpakking te scannen om op je smartphone te zien hoe gezond en dus verstandig de aankoop is. Handig, maar experts waarschuwen wel de app niet blindelings te volgen.

Vriendin Karl Vannieuwkerke opgelucht na “lastige start” van borstvoeding

Nieuwsblad Tuin - 12 augustus, 2019 - 02:00

Caroline Vereenooghe (32), de vriendin van VRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke (48), heeft een pleidooi voor borstvoeding gehouden. Ze deed dat met een foto van zichzelf en haar zoon Jack Odile, die ze einde april op de wereld zette.

Ons beautypanel test 11 aftersun lotions: op zoek naar een fris gevoel en een lekker parfum

Nieuwsblad Tuin - 9 augustus, 2019 - 12:29

Wie op vakantie niet genoeg zonnecrème smeert of te weinig de schaduw opzoekt, kan last krijgen van een verbrande huid. Dan brengt aftersun afkoeling. Ons beautypanel testte elf flesjes. De drie dames letten vooral op het effect op de huid en de geur. “Want een aftersun die lekker ruikt, versterkt het vakantiegevoel. Ook zonder zonnebrand”, klinkt het unaniem.

Drie kopjes koffie per dag verhogen al kans op migraine

Nieuwsblad Tuin - 9 augustus, 2019 - 02:00

Nooit is de link tussen migraine en cafeïne afdoende bewezen. Nieuw onderzoek zou nu wel aantonen dat drie cafeïneconsumpties of meer de kans verhogen op migraine dezelfde dag of de dag nadien.

Permitting issues behind yet another under-subscribed German onshore wind auction round

Emis nieuwsberichten - 8 augustus, 2019 - 23:00

Just 208 MW worth of wind farm projects won capacity in the latest German onshore wind auction results released today. A total of 650 MW was on offer.

EU must heed the world’s most authoritative science panel and rethink its use of land and forests in climate emergency

Emis nieuwsberichten - 8 augustus, 2019 - 23:00

The European Union (EU) must rethink how it uses land and forests in the fight against climate breakdown in the light of today’s special report on Land and Climate Change by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). 

Millennials zijn de eenzaamste generatie ooit

Nieuwsblad Tuin - 8 augustus, 2019 - 13:08

Millennials, dat zijn mensen geboren tussen 1980 en 2000, hebben weinig vrienden. Zo’n 25 procent van hen heeft zelfs geen enkele vriend(in), zo blijkt uit een studie van het Britse bureau voor marktonderzoek en gegevensanalyse YouGov. Dat maakt van hen de eenzaamste generatie aller tijden.

Moeilijke slaper? Alcohol en sigaretten zijn grotere boosdoeners dan koffie

Nieuwsblad Tuin - 7 augustus, 2019 - 08:05

Wie dacht dat een kopje koffie voor het slapengaan een grotere nefaste impact heeft op de goede nachtrust dan een glas alcohol is eraan voor de moeite. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk het tegendeel waar te zijn. Hetzelfde geldt trouwens ook voor sigaretten.

Nederland: Importplafond voor buitenlands afval

Emis nieuwsberichten - 6 augustus, 2019 - 23:00

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft besloten een tijdelijk importplafond in te stellen voor het verbranden van buitenlands afval. Het importplafond houdt in dat er geen nieuwe contracten kunnen worden afgesloten om buitenlands afval in Nederland te verbranden. Hiermee wil het Rijk bijdragen aan een oplossing voor het afvalprobleem in Amsterdam.

‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck deelt foto van borstvoeding “om andere mama’s te steunen”

Nieuwsblad Tuin - 6 augustus, 2019 - 12:40

Actrice Daphne Paelinck, vooral bekend door haar rol van Christine in Thuis, heeft op haar Instagram-account een foto gedeeld waarop ze haar dochtertje Allie borstvoeding geeft. “Dit deel ik voor alle mama’s die zich ooit onzeker voelden tijdens de borstvoeding”, schreef ze erbij.

Wie sociaal blijft op latere leeftijd, loopt minder risico op dementie

Nieuwsblad Tuin - 6 augustus, 2019 - 10:07

Sociaal actief blijven als je in de vijftig en zestig bent, zorgt ervoor dat de kans op het ontwikkelen van dementie afneemt. Dat blijkt uit een grootschalige nieuwe studie van de University College London.

Inhoud syndiceren